Nieuws

Workshops

20-02-2013

Theater Locus heeft onlangs de laatste uit een serie workshops afgesloten die samen bijdragen aan de nieuwe voorstelling: “Mind the Gap”. Onder leiding van diverse professionals hebben we de afgelopen periode gewerkt aan psychodrama, tekst- en stemontwikkeling. 

Het materiaal dat we op deze wijze hebben verkregen, wordt onder leiding van een regisseur ‘afgemonteerd’ tot een definitieve voorstelling.


Theater Locus experimenteert voortdurend met  de wijze waarop voorstellingen tot stand kunnen komen en de locatie waar dat het beste kan. 

Lees meer...

Speler gezocht

20-02-2013

Wegens vertrek van een van onze spelers, is Theater Locus op zoek naar een mannelijke toneelspeler. We zoeken iemand met (veel) speelervaring en affiniteit met improvisatie en bewegingstheater.


Ben jij of ken jij iemand die elke maandagavond met ons naar een voorstelling wil toewerken, neem dan contact op met ons via e-mail: theaterlocus [at] gmail.com

Recentie KLEM

20-02-2013

Theater Locus zet zichzelf niet klem

Van onze theatermedewerker

Opera’s beginnen doorgaans met een ouverture. Toneelstukken kennen zo’n hors d’oeuvre van de voornaamste thema’s niet; toneel valt met de deur in huis. Zo niet bij Theater Locus blijkens de voorstelling ‘KLEM’ die afgelopen weekeinde liefst vier maal werd gespeeld in DOK H20, een loodsachtige ruimte in het Deventer havengebied, omgevormd tot een gigantische huiskamer met lange tafels en kolossale loungebanken. Bij Locus begon de voorstelling met een serie kleine parades van aan- en afmarcherende acteurs die behendig grote dienbladen door de ruimte droegen. Gestileerde kellners die met ferme tred en ‘Kopf hoch’ tussen de tafels doorstapten. 

Lees meer...

Recentie Hemelbestormers

20-02-2013

DeventerOpen Podium 2007

TheaterLocus

Rabobankzaal,16.00 uur

TinusDerks


Een theaterfestival als D.O.P. stelt elk toneelgezelschap voor een dilemma: door de beperkte tijd (maximal 30 minuten inclusief de tijd die gemoeid is  met het opbouwen van het decor) is de repertoirekeuze beperkt. Er zijn nu eenmaal weinig stukken van 20 à 25 minuten. In dat opzicht zijn groepen die een muzikale bijdrage leveren duidelijk in het voordeel en dat verklaart wellicht dat er slechts drie toneelgroepen meedoen aan het festival, terwijl het aantal muzikale optredens vele malen groter is.

Lees meer...