Over Ons

Theater Locus is een amateur theatergezelschap dat in 2003 is opgericht. Bewegingstheater vormt de basis van de werkvormen die Theater Locus gebruikt. In wekelijkse repetities ontstaan vanuit improvisaties rond een bepaald thema scènes, dialogen en ander materiaal dat al dan niet onder leiding van een regisseur tot één geheel wordt gevormd.

De locatie van de uitvoering beïnvloedt vorm en inhoud van de voorstelling waarmee Theater Locus haar naam eer aan doet.


Theater Locus wordt gevormd door 9 spelers (5 vrouwen, 4 mannen) variërend in leeftijd van 32 tot 52 jaar. Alle spelers hebben reeds jarenlange toneel en podium ervaring. De spelers zijn doorlopend op zoek naar nieuwe elementen in hun spelkwaliteit en geïnteresseerd in experimenten met verschillende theatervormen.
Monique Nelen

Speelt sinds de oprichting in 2003 bij Theater Locus. Zij was eerder te zien in Vooruitzichten, Los Zand, Hemelbestormers, Fred, Weg en Ünterweg?!, KLEM, Mind the Gap, Hunker, Kleibeuker,  WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk.


Kan geen afstand doen, nuchter, eerst denken dan doen, droge teksten, sec, engel, gevend, moet er altijd even inkomen, nog vol adrenaline van een lange dag werken, voegt in om uiteindelijk helemaal thuis te komen.


Teja Luiten

Speelt sinds de oprichting in 2003 bij Theater Locus. Zij was eerder te zien in Freek, Vooruitzichten, Los Zand, Hemelbestormers, Fred, Weg en Ünterweg, KLEM, Mind the Gap, Hunker, Kleibeuker en WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk.


Sterk, krachtig, altijd aanwezig, wordt gezien, initiatiefrijk, beeldend, hoekig, snel, energiek, meisje op de rekstok, heeft aandacht voor de ander/detail/het totaalbeeld.


Sabine Stevens

Speelt sinds de oprichting in 2003 bij Theater Locus. Zij was eerder te zien in Vooruitzichten, Los Zand, Hemelbestormers, Fred, Weg en Ünterweg?!, KLEM , Mind the Gap, Hunker en WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk.


In een ver verleden begonnen als ‘Blanche’ in Tramlijn Begeerte. Nu geheel grijs maar krachtig, energiek, soms afwachtend en ook graag vooraan, expressief, sterk inlevend, kan goed met (bijna) iedereen en altijd eerlijk.


Gideon Haan

Speelt sinds 2015 bij Theater Locus en was eerder te zien in  WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk .Speelde eerder improvisatietheater en was trainingsacteur bij Marechaussee en politie.


Volle stem, kritisch en analytisch. Zoekt naar het wat, waar, hoe, waarom. Rustig en beheerst, overwegend. Katrien de Jong-Deschamps

Speelt sinds 2009 bij Theater Locus. Zij was eerder te zien in Weg, KLEM,  Mind the Gap, Hunker, Kleibeuker en WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk. Speelde hiervoor in België bij Kaleido Compagnie en Peripeteia.


Rond en vloeiend, verbindende speler, zacht en intiem, dringt zich vooral niet op maar is wel aanwezig, mededogen, krachtig, aards.


Eefje Vermeulen

Speelt sinds 2008 bij theater Locus. Zij was eerder te zien in Fred, Weg en Ünterweg?! , KLEM, Hunker en WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk.


Soms aan de zijlijn en andere keren er middenin. Met oog voor details en de neiging te willen sturen. Eigenwijs, onzeker, maar ook enthousiast en invoelend.Jurriën Bouwkamp

Speelt sinds 2008 bij theater Locus. Hij was eerder te zien in Fred, WEG, Ünterweg?! , KLEM , Kleibeuker en WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk.


Elastiek, sterke mimiek, afwachtend, verrassend, kwetsbaarheid in stil spel. Laat zich inspireren door zijn medespelers en kan instappen in de energie en stroom van het moment.


Egbert van Foeken

Speelt sinds 2007 bij Theater Locus. Hij was eerder te zien in Fred, Weg,  Ünterweg?!, KLEM,  Mind the Gap, Kleibeuker en WOOLF, We Komen Van Ver en Opsmuk.


Neiging tot choqueren, uitlokken, speels, gedreven, wil elk jaar meer en beter, een bouwer, fysiek heel sprekend, intiem en zacht, van het ene naar het andere uiterste, zelden midden-in.